Data

28 nov. 2023
Expired!

Hora

19:00 - 20:30

Laia Fàbregas torna a La Trenca per presentar la seva última novel·la: ‘El silenci dels astronautes’

Premi Joanot Martorell 2023
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí

Sobre el llibre
La Rita, de set anys, té problemes greus de comunicació a l’escola. S’ha inventat una bombolla que la protegeix dels que l’envolten i viu en el seu silenci. No parla amb ningú. En canvi, a casa, no calla.

L’Anna, la mare de la Rita, viu atrapada en una bombolla de culpabilitat. Atabalada per la feina, per la seva preocupació per la Rita i pel record de la filla que se li va morir a la panxa a mig embaràs, no aconsegueix escriure.
La història de David Vetter, un nen nord-americà que va viure dotze anys tancat en una bombolla de plàstic perquè el seu sistema immunitari no funcionava, els servirà a mare i filla per superar les seves pors i vulnerabilitats i sortir de les presons invisibles que s’han construït.

 

Sobre l’autora
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Entre el 1997 i el 2008 va viure a Holanda on va estudiar gestió cultural a la Universitat Erasmus de Rotterdam i va treballar en diferents empreses holandeses i multinacionals del sector de la banca (Rabobank), la consultoria d’organització (Ordina) i el sector públic (Policia d’Amsterdam).

El 2008 va debutar amb la novel·la La nena dels nou dits, escrita originalment en neerlandès i traduïda després al català (Columna), castellà (El Aleph) i cinc llengües més. El 2010 va publicar La Llista (Amsterdam), que també es va editar en castellà (Landen, Alfaguara) i en neerlandès, francès i anglès. El 2013 va publicar Dies de cel groc (Amsterdam) en català i neerlandès. No escriuré la teva història és la seva quarta novel·la.

Des del 2012 imparteix classes d’Escriptura creativa al Laboratori de Lletres. Al 2014 va esdevenir codirectora de l’escola. Des del 2019 és directora del Màster en Creació Literària del Laboratori de Lletres.

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *