Glòria Coll apropa el seu món poètic als lectors de La Trenca

La música i poeta catalana Glòria Coll ens va acompanyar al Soterrani de La Trenca, el passat dijous 20 d’octubre. En diàleg amb la seva editora a La Breu edicions, Ester Andorrà, va desgranar alguns dels seus pensaments i sensacions en una xerrada a propòsit del seu darrer poemari, A través, del qual en va llegir alguns fragments. Amb aquest llibre va ser guardonada amb el premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2022.

Glòria Coll és una de les veus poètiques joves més consolidades de la literatura catalana actual. Entre els guardons aconseguits, destaquen també l’accèssit al Premi Gabriel Ferrater de Poesia de Reus el 2009 i el primer premi al 13è Concurs de Poesia Curta de la Universitat Politècnica de Catalunya el 2010. El 2013 va rebre el 49è Premi Amadeu Oller per autors joves inèdits amb l’obra Oda als objectes (Galerada) i el 2015 el XX Premi Miquel Martí i Pol de la UAB amb Territori inhabitable (Publicacions de la UAB). 

A través teu
No t’he estimat: era un simulacre
d’amor per estimar, en tu, tots els altres.

A través teu he après a fer la carícia fina,
el bes rodó, a llepar l’engruna
àcida i blanca, a riure-me’n,
a riure’m del deliri que pessigolleja el coll
i fa la nit llarga més llarga:
m’he rigut de les nostres petitíssimes morts.

No t’he estimat, i no estimant-te
vaig estimant-te, encara.

Glòria Coll, del poemari A través