L’escriptor ha de ser intuïtiu o racional?

Totes dues opcions són vàlides, va explicar ahir l’escriptora i directora del Laboratori de Lletres de Barcelona, Laia Fàbregas. L’escriptora va desgranar al Soterrani de la Trenca el mètode que s’utilitza a la seva escola d’escriptura . L’important és acompanyar l’escriptor novell en el procés de descobrir quina és la seva manera d’escriure, ja sigui a raig o amb planificació prèvia. Fàbregas va explicar que ella escriu sense planificar, a partir d’un impuls com pot ser una frase, i que descobreix sobre la marxa on vol anar a parar.  Escriure i reescriure és la seva metodologia.

El Laboratori de Lletres ofereix diferents tipus de cursos per escriptors novells i també perquè no per a escriptors professionals. Cursos per tots aquells que vulguin aproximar-se a l’escriptura de manera informal, que tinguin un projecte de libre al cap (novel·la, conte, assaig, poesia). Per a aquelles persones que vulguin fer de l’escriptura el seu ofici també han creat un Màster de dos anys- més exigent en termes de temps i dedicació- en el què, a part de tècniques d’escriptura  i d’incentivació de la creativitat, s’imparteixen assignatures com filosofia, antropologia o ètica de l’escriptura. Quan el projecte està acabat els alumnes fan un piching a agències literàries o editorials per explicar els seus projectes a l’espera de que els puguin interessar per publicar o representar.

Els cursos poden ser presencials o online en funció de la demanda. Una bona solució per escriptors andorrans que vulguin aquest acompanayment.

Descobreix aquí el Laboratori de lletres. Segur que hi ha un curs per tu.