L’ànima de l’Ebre feta música i paraula

El músic tortosí Arturo Gaya va presentar el passat divendres a La Trenca el resultat del seu viatge pel curs de l’Ebre, el llibre L’Ebre, 50 raons per estimar-lo. Diu Gaya que hi ha una identitat riberenca que s’adquireix pel fet d’haver nascut o viure a la vora d’un riu: “El riu és el teu paisatge, la teua banda sonora i la teua memòria. Amb el pas dels anys creix en tu mateix la necessitat d’anar riu amunt o riu avall per conèixer més coses i més gent.” A través de 930 quilòmetres, l’Ebre recorre Cantàbria, Castella, Euskadi, La Rioja, Navarra, l’Aragó i Catalunya. Amb un registre narratiu personal i fotografies preses en ruta per la seva companya, Maria Elena Maureso, l’autor descriu l’Ebre i proposa 50 raons per estimar-lo.

Van venir, van cantar i van crear màgia.