Tocar el violí per sentir-se lliure

Dijous 17 de març vam viure uns moments molt especials a La Trenca. La violinista andorrana afincada a Catalunya, Canolich Prats Villalonga, ens va fer una demostració de com la música pot canviar la vida de les persones, especialment les més vulnerables. Canolich Prats ha escrit un llibre, El violí de la llibertat (L'Albí Editorial), on explica les seves experiències com a professora de música voluntària a la presó de joves i també a la d’adults de Lledoners. No hi ha temps a la presó, per això s’ha inventat un mètode per ensenyar als presos a tocar, sense necessitat de saber llenguatge musical. Ens ho va demostrar amb la pràctica, aconseguint que una de les persones que  havia vingut a escoltar-la aconseguís que el violí sonés i junts van tocar durant uns segons. Va conduir la conversa la periodista i escriptora Eva Arasa.

Si en voleu saber més, llegiu El violí de la llibertat, el tenim a La Trenca.